http://bgbasket.com/pictures/basketball/pic_big/gallery/sezon_2016_2017/BozovNew.jpg

Днес от 20:00 часа в „Арена Самоков” Носителят на Купа България Рилски спортист  посреща шампиона на Косово в търсене на втора и задължителна победа в турнира за Купата на ФИБА Европа.

Шансовете за тима на Людмил Хаджисотиров да се класира напред са минимални, но отборът със сигурност ще се опита да надиграе съперника и да зарадва публиката си с победа. Това е и предпоследен мач от груповата фаза, където Рилецо заема трето място с актив 1-3. Предстои му и още едно домакинство на турския Бюючекмедже следващата седмица.

За да се класира напред, Рилски трябва да победи със сигурност в следващите си два мача като успеха  над Бюючекмедже трябва да бъде с разлика над тази, с която загуби в Турция – т.е с над 22 точки.  Освен тези две условия самоковци трябва да се надяват днес и Бюючекмедже да загуби от Енисей.

В първия мач самоковци надиграха Сигал със 104-100 след продължение, въпреки че водеха цял мач. Косовския тим инкасира до момента само загуби в турнира на ФИБА – общо  4 поред . Отборът започна тежко сезона с редица загуби в местното първенство, както и в международните турнири, в които участва. Това доведе веднага до треньорска смяна, а и до привличане на някои нови играчи, след което отборът си стъпи на краката и постигна 4 поредни победи в Косово.

В момента Рилецо е в серия от две поредни загуби в турнира и днес ще се опита да се върне на победния ход. Отборът със сигурност ще разчита на своя лидер Йордан Бозов, който изважна отбора почти всеки мач. Силно се представят и Еван Броинсма, гардът Келвин Паркър и Ненад Делич. Най-сериозно има в състава на Сигал е 24-годишният плеймейкър Джабари Хайндс (ср. по 14.5 точки на мач) и 206-сантиметровият център Ем Джей Рет (ср. по 14 т.).

БГБаскет