http://bgbasket.com/pictures/basketball/pic_big/gallery/sezon_2016_2017/Lukoil_Akademik(1).jpg

Днес от 18:00 часа Лукойл Академик приема румънския Стяуа в петия си мач от група F на Купата на ФИБА Европа. Двубоят ще се играе в „Арена Ботевград“ и е изключително важен за родния шампион.

При победа Лукойл Академик ще си гарантира класирането за следващата фаза на надпреварата, без значение от развитието на другия двубой в групата, нито на последния мач на тима. Именно това ще е и основната цел на шампионите, които ще опитат да надиграят съперника за втори път. Следващата задача е това да стане с максимално голяма разлика. Причината е, че при равен актив между Лукойл Академик и израелския Бней Херцлия, ще се гледа именно точковата разлика срещу останалите, тъй като двата тима се победиха с по 5 точки.

В състава на Тони Дечев няма проблеми и всички състезатели са на линия. Остава единствено те да покажат добра игра в Ботевград и да зарадват своите фенове, треньори и ръководители с класиране напред.

Стяуа обаче със сигурност не е отбор за подценяване и има качествата да изненада неприятно българите. Румънският тим разчита основно на чужденците си, а от местните играчи шанс за изява получават предимно Кътълин Бачу и Михай Паул. Основната тежест на мачовете се изнася от Дейв Дъдзински, Никола Малешевич, Камърън Лонг и Мариус Рункаускас, които имат средно по над 30 минути на терена. Именно на тях ще разчита Стяуа тази вечер, а тимът гони задължителен успех, с който да остане в играта за класиране напред.

БГБаскет