9

Английският „Кеймбридж Хандбал Клуб“ и носителят на Купата на България „Локомотив“ – Варна, ще играят мачовете от III кръг на Европейския турнир по хандбал – мъже, в спортната зала на Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“. Срещите ще са на 19 и 20 ноември от 17.00 ч. при вход свободен. Отборът-победител ще се класира за осмина финалите на Европа. Рефери ще бъдат Марко Секулич и Владимир Йованедич от Сърбия, а делегат на срещите е Кенан Сиврикая от Турция.

Отборът по хандбал на Кеймридж е втори в първенството на Великобритания. В многонационалния тим играят четирима французи, по двама португалци, испанци, германци и унгарци, италианец и шестима англичани. Именно тимът от Острова е дал предложение на „Локомотив“ да изиграят двата мача от „Чалъндж къп“ в България. „За срещите избрахме най-добрата спортна база – тази на Спортен комплекс „Камчия“, коментира президентът на „Локомотив“ – Варна – Кирчо Василев.

Спортен комплекс „Камчия“ е построен и оборудван по олимпийски стандарти. Той отговаря на изискванията на международните федерации по различните видове спорт. Комплексът включва басейн с олимпийски размери, лекоатлетическа писта и мултифункционално поле с възможност да се преобразува в ледена пързалка, фитнес зали, зала за тенис на маса, медицински помещения, кафе-бар, открито футболно поле и две универсални игрища за баскетбол и волейбол. Многофункционалността на спортния комплекс позволява едновременно да се използва както за ежедневни занятия със спорт, така и за провеждане на международни тренировъчни сборове и състезания.

От 15 декември до 15 януари в Спортен комплекс «Камчия» ще бъде и най-голямата ледена пързалка в България.