Първото голямо домакинство на Русе от международната сцена във волейбола вече е факт. Градът бе утвърден да приеме първия турнир (от общо три) във втора група на Световното Гран при при жените през следващата 2017 година. Надпреварата ще се проведе от 7 до 9 юни, като мачовете ще се играят в новата „Булстрад Арена“. За стартовия турнир тимът на България е в група с отборите на Германия, Южна Корея и Казахстан.
Русе  е избран с цел популяризиране на волейбола в региона, разясни мениджърът на женското направление към БФВ Валентин Помаков. Националките ни вече пробваха „Булстрад Арена“, като направиха тренировка на път за европейската квалификация в Румъния. Впоследствие те изразиха своето задовоство от залата и условията в нея.
1474395413 DSC4063
Русе е кандидат и за домакинство на една от групите за Световното първенство по волейбол за мъже 2018, което ще се проведе в Италия и България. Организацията на турнир от величина като Гран при се явява една репетиция за местната общественост. Спортното съоръжение стана първото, което бе посетето от представители на БФВ преди утвърждаване на градовете домакини за Мондиал 2018.
00624991
Програма на трите уикенда в Световното Гран при през 2017 година 
 
Първа седмица (7-9 юли)
Група А2 в България: Германия, БЪЛГАРИЯ, Южна Корея, Казахстан
Група В2 в Аржентина: Полша, Канада, Аржентина, Хърватия
Група С2 в Перу: Пуерто Рико, Чехия, Перу, Кения
Втора седмица (14-16 юли)
 
Група D2 в Казахстан: Германия, Кения, Хърватия, Казахстан
Група Е2 в Полша: Полша, Южна Корея, Аржентина, Перу
Група F2 в Пуерто Рико: Пуерто Рико, Чехия, Канада, БЪЛГАРИЯ
Трета седмица (21-23 юли)
Група G2 в Канада: Германия, Канада, Перу, Кения
Група H2 в Южна Корея: Полша, Чехия, Южна Корея, Казахстан
Група I2 в Хърватия: Пуерто Рико, БЪЛГАРИЯ, Аржентина, Хърватия