Nissan GT-R NISMO GT500

Nissan разпространи първите подробности за новата състезателна версия на легендарната си Годзила- GT-R, която ще участва в GT500 шампионата през следващата година.

ЗА момента от Nissan не коментират подробности за новия GT-R NISMO GT500, като споделят само това, че автомобилът отговаря на новите за 2017-та година изисквания на шампионата, и че екипът е работил за подобряване на издръжливостта и надежността на колата, както и за подобряване на работата на задвижващия агрегат.

От разпространените от Nissan снимки на новия GT-R NISMO GT500 обаче ясно се вижда, че екипът на NISMO е поработил много сериозно по задната част на автомобила. Там откриваме сериозно транформирани дифузьори, както и един от най-впечатляващите като габарити задни спойлери.

“Ще продължим с подобренията в разработката с тестове извън сезона, като сме си поставили за цел да създадем състезателна кола, която да блести ярко в историята на моторните спортове”, коментира Такао Катагири, президент и изпълнителен директор на спортното подразделение на Nissan- NISMO.