Със специално откриване в София ще се даде старт на новата Скаут лига по волейбол на България, в която участие ще вземат момичета, родени 2004/2005 година и момчета, родени 2003/2004 година. Официалната церемония на уникалния проект на БФВолейбол ще се състои в петък, 25 ноември, от 14:00 ч в столичната зала „Христо Ботев“, а водещ на събитието ще бъде бровзовият медалист от Световното първенство през 2006 година Евгени Иванов – Пушката. Очаква се да присъстват много гости, сред които бивши и настоящи волейболни национали, както и други популярни личности.
Окриването в зала „Христо Ботев“ ще даде тон на шест турнира при момичетата, които ще започнат едновременно в 15:00 ч, в шест различни региона на България в петъчния ден. В надпреварите ще се включат общо 36 отбора от цялата страна, като мачовете ще продължат три дни.
Скаут лигата е грандиозен и уникален проект на Българска федерация по волейбол, който се реализира съвместно с корпорация „Развитие“. В новия си формат Скаут лигата няма аналог в Европа. Близо 1200 деца от цяла България се включват в програмата – 36 отбора за момчета и 36 за момичета, като това прави програмата единствена по своята мащабност на Стария континент.
Момчетата се включват в проекта следващата седмица, като първите турнири за тях ще бъдат на 2-4 декември в цялата страна. Отборите от София отново ще мерят сили в столичната зала „Христо Ботев“.