tekwon-do

Страхотно представяне имаха българските състезатели на Европейската купа по Таекуон-До ITF в Пловдив. Турнирът Bulgaria Open събра рекордните над 600 участника от 11 страни, а българските клубове спечелиха рекордните 152 медала.

С най-много отличия си тръгнаха състезателите от Фолкън, които извоюваха 13 златни, 5 сребърни и 14 бронзови медала.

“Не мога да не съм доволен от представянето на българите. Това е един от турнирите, с които приключваме годината. Предстои ни още един Опън турнир в Гърция и двустранна среща с Великобритания в Шотландия. След това националните ни отбори ще имат активна почивка около един месец, преди да започнем с подготовката догодина. Доволен съм и от това, че този турнир се развива много, все пак имаше над 600 състезатели от 11 държави”, заяви президентът на федерацията Марио Богданов.

Надпреварата в Пловдивския университет “Паисий Хилендарски” беше изгледана от повече от 3 000 зрители в двата състезателни дни.

“Имахме 622 участника, което е наистина много впечатляващо за турнир от ранга на Европейска купа. Радвам се, че след Световното първенство, което организирахме в Пловдив, всички 10 държави, които дойдоха тогава, искаха отново да ни гостуват, да се съревновават в града. Забележително участие с много гръцки отбори, тимове от Словения, Сърбия, имаме участници от Австрия, от Италия, което е страхотно за турнир от този мащаб. Залата беше пълна, имаше много интересни срещи и се получи един празник на таекуондото”, заяви Костадин Димитров, организатор на турнира и кмет на р-н “Тракия” в Пловдив.

В края на седмицата националният ни отбор заминава за Шотландия, където ще се проведе двустранни спаринги с тима на Великобритания.