Ford подобри рекорда на Chevrolet (Видео)

В началото на октомври, Chevrolet постави нов световен рекорд на Гинес за най-голямо знаме, теглено от движещо се превозно средство. В края на миналата седмица, от Ford обявиха, че с помощта на F-450 Super Duty 2017, компанията е подобрила най-доброто актуално постижение- знаме с размери 12 на 24 метра.

Използваното за новия световен рекорд на Гинес за най-голямо знаме, теглено от движещо се превозно средство, от Ford знаме е с размери 13.7 на 28 метра, а за регистрирането на новото най-добро постижение, пикапът е трябвало да измине 100 метра повече от предишното най-добро. За целта, автомобилът е навъртял четири обиколки на пистата Homestead-Miami Speedway, а за да се гарантира, че знамето няма да докосне земята както в началото, така и в края на изпитанието, от Ford са разчитали на екип от 20 човека.

Версията 2017-та година на Ford F-450 Super Duty e оборудвана с 6.7 литров Power Stroke турбодизелов двигател, който генерира максимална мощност от 440 конски сили и максимален въртящ момент от над 1200 Нм.