Състезателката на Марица (Пловдив) Габриела Цветанова, която през последните два сезона бе отстъпена на гръцки отбори, получи наградата за най-добър диагонал на първенството на южната ни съседка за сезон 2015-2016. Това е второто високо индивидуално отличие за българската волейболистка в Гърция, след като година по-рано тя бе обявена за най-полезен играч (MVP) на шампионата за сезон 2014-2015.

Този път, поради ангажиментите си с Марица в Шампионската лига, Габи не успя да присъства на бляскавата церемония, на която телевизия novasports раздаде индивидуалните призове за миналия сезон при жените и при мъжете във волейбола и водната топка, но наградата и бе изпратена и тя я получи вчера в пловдивския хотел Империал, където живее в момента.

Диагоналът на Жълто-сините получи това високо признание, след като тази пролет триумфира със златен дубъл с отбора на Олимпиакос (Пирея).

“Щастлива съм, че за две години в Гърция бях високо оценена”, каза предvolleymaritza.bg Габи Цветанова. “За всеки спортист е важно да знае, че върви в правилната посока. Това е прекрасен жест от страна на novasports и съм много благодарна.”