cricket_pic_new

На   терена  на  ВТУ“ Тодор Каблешков“ в София се проведе финалният кръг  от  Държавното първенство по крикет за жени формат Т/20.  До финалната среща стигнаха  отборите на    КК  „НСА“ и   КК“ Варварите“ –  София.

Отборите и зрителите станаха свидетели на една  много оспорвана и емационална игра. Интригата се запази до последния овър и последвалата топка в него.  Първи  батираха състезателките на  на КК“ Варварите“. Момичетата  на президента на клуба  Павел Велков постигнаха 78  точки  с 4 батсмани. При  смяната на позициите отборът на КК „НСА”  постигна 77 точки с 5  батсмана  и загуби с минималната 1 точка финала. Това е първата загубена финална среща на студентките от старта на първенствата за жени у нас от   2010 година.

Най –много точки от победителите реализира Живка Иванова -32, която при боулирането направи и два аута и заслужено беше определена за играч на мача.

След приключване на шампионата крайното класиране е:

  1. КК “Варварите“- София
  2. КК “НСА“ – София
  3. КК „Енджълс“ –гр. Дупница
  4. КК „Академик“- София

Отборите бяха  наградени с купи и медали от  Президента на БФ Крикет проф. Николай Колев и   Председателя на ОС на БФК  г-н Ваньо  Найденов.

„ По невероятен начин се разви женския финал. Двата отбора направиха рядко срещан мач по крикет. Честитя победата на „Варварите” и им пожелавам успех за следващата година. Имахме много динамичен календар през годината, но се справихме с всичко и съм много щастлив, че нашия спорт върви напред, както в България, така и на международно ниво. От догодина ще имаме и своя крикет база край Габрово, която ще е най-добрата на Балканите”, сподели проф. Николай Колев.

Финалите при жените бяха  последната проява на крикет спорта на открито за тази година.