kongres_kuzmanovbach

На завършилия във Франкфурт, Германия редовен конгрес на Международната федерация по модерен петобой UIPM стана ясно, че председателят на българската федерация Андрей Кузманов и Атанас Адреев бяха презибрани за нов мандат съответно в бизнес комисията и медицинската. За пореден път бе отчетен приноса на БФМП и работата и за развитието на  модерния петобой в световен мащаб. Българската Федерация по Модерен Петобой получи поздравления лично от г-н Томас Бах (Председател на Международния Олимпийски Комитет) , който откри конгреса и от г-н Хуан Антонио Самаранч- младши (заместник – председател на Международния Олимпийски Комитет)

„ Това е голяма чест за нас. Получихме поздравления от всички колеги на форума. Беше отчетено отличното провеждане на Европейското първенство за мъже и жени в София преди Олимпиадата. България може да се гордее с думите на Томас Бах , който ни спомена в своята реч заради нашата дейност и развитие.  Това, че бяхме преизбрани единодушно с Атанас Андреев в двете комисии е от важно значение, но и голяма отговорност, защото трябва да бъдем изключително стриктни по отношение на плана за развитие на модерния петобой в световен мащаб”, сподели председателят на БФМП Андрей Кузманов. .

По време на Конгреса беше гласувано България да организира като домакин Световна купа № 3  през 2018 година за мъже и жени и Световно първенство за младежи и девойки Youth A – през  2019 година.