Новото поколение i20 R5 с победа на Рали Вар

Кевин Абринг и Себ Маршал отбелязаха първата голяма победа за Новото поколение i20 R5 в последния кръг на Френския шампионат
• Екипажът от Hyundai Motorsport доказа издръжливостта и характеристиките на автомобила с две етапни победи, в които води пред всички R5 и WRC машини
• Заявките за автомобили от Новото поколение i20 R5 за 2017 продължават да нарастват, като първите потвърдени получатели са от Скандинавия и Средния Изток.

Кевин Абринг и Себ Маршал извоюваха първата голяма победа за Новото поколение i20 R5 на Рали Вар в Южна Франция.

Екипажът на Hyundai Motorsport спечели в генералното класиране на състезанието, последен кръг от Френския национален шампионат, с почти минута преднина. През целия уикенд Абринг и Маршал се съревноваваха с WRC машините, като в някои етапи ги водеха. В трудните отсечки, където конкурентите се затрудняваха, Новото поколение i20 R5 успя да надделее и да грабне победата в генералното класиране. Абринг и Маршал са първия R5 тандем, спечелил това рали.

Екипажът доказа способностите си и силата на Новото поколение i20 R5 и се установи като най-бързия R5 отбор. След силните дъждове, които се изсипаха през първия ден, Абринг и Маршал финишираха трети във временното класиране, като пред тях бяха единствено WRC автомобили.

С показаното уникално поведение на Новото поколение i20 R5 на извитите и технични трасета, Абринг и Маршал си извоюваха невероятна победа и в шести етап на ралито. Той се оказа важен за тях, защото през 18-те километра, екипажа поддържаше средна скорост от почти 100км/ч и финишира първи във временното класиране, побеждавайки с 3 секунди миналогодишния рали шампион.

С консервативна стратегия при избора на гуми за ралито и s-образните променливи етапи на север от рали базата в Сент Максим, Абринг и Маршал изостанаха до втора позиция, но до края на деня възвърнаха лидерството си. Екипажът стартира последния ден с 16 секунди преднина, като записа второ време в първия етап и успя да задържи първата си позиция в генералното класиране до края на деня.

Кевин Абринг сподели: „Новото поколение i20 R5 се държа чудесно през целия уикенд. Управлението му е перфектно! Дойдохме да докажем способностите на автомобила и победата бе най-доброто доказателство. Проведохме добри тестове преди старта на състезанието, направихме подходящите настройки за старта на състезанието, а след това имахме нужда само от леки корекции. Изгубихме малко време с по-твърдите гуми в събота, но етапите бяха доста трудни и не ни се рискуваше. Много са тесни трасетата тук и не е чудно, че много екипажи допуснаха грешки. Успяхме да се докажем и на другите състезания до сега, но вече получихме заслужената ни победа.“

Само два месеца след дебюта на автомобила на Обиколката на Корсика и победата за i20 R5 е на лице. От тогава екипът на Hyundai Motorsport работи активно със своите клиенти за подобряването на машината, докато се състезава из цяла Европа.

Междувременно, броят на доставени нови автомобили продължава да расте и заявките за 2017 година се увеличават. Hyundai Финландия е пример за първата кола продадена в Скандинавия, както и ще има автомобил в ръцете на частен пилот от Средния Изток.

Мениджърът на клиентския отдел от Hyundai Motorsport Андреа Адамо споделя: „Победата на Рали Вар е голям момент за Новото поколение i20 R5. Доста трудно състезание с много рискови пътища и променливо време. Кевин се справи страхотно, показа потенциала на автомобила и се конкурираше с времената на WRC машините. Не само той, но и целия екип се справи блестящо и се постарахме да покажем продукт от най-високо ниво. От дебюта на i20 R5 през септември, нашите клиенти също показваха много добро темпо, каквото показахме и ние сега. Аз и целия екип, очакваме с нетърпение да работим с всички тях, за да покажем, че това ще бъде първата от многото победи на Новото поколение i20 R5.