royama

След 10-тия юбилеен летен лагерпо карате киокушин в Камчияпрез лятото т.г., където се събраха над 900 представители и участници от различни държави, България се утвърди като изключително важна част от световния киокушин. Това заяви пред журналисти японското светило в карате киокушин Канчо Хацуо Рояма, 9 дан, Япония, който пристигна днес в България специално за откриването на Петото световно първенство по бойното изкуство за юноши и девойки – Кумите.

Канчо Рояма бе впечатлен от краткото време, за което Българската карате киокушин федерация (БККФ) е успяла даорганизира престижното първенство. „Много се радвам, че вече съм във Варна. Това е един от любимите ми градове“, заяви той и пожела успех на младите, които ще участват в състезанията.

„Младите трябва да носят духа на карате киокушина в себе си и да спазват заветите на основателя на бойното изкуство МасутацуОяма“, каза още Канчо Хацуо Рояма.

Петото открито световно първнество по карате киокушин за юноши и девойки – Кумите, се организира от Българската карате киокушин федерация. То ще започне в събота, 3 декември, от 10 ч. в Двореца на културата и спорта във Варна и в него ще участват състезатели между 12 и 17 години. На 4 декември щебъдат финалните срещи.

Министърът на спорта Красен Кралев ще присъства на награждаването.