3

На територията на Национална спортна академия завърши зимния турнир            “ Играй ръгби “ организиран от Ръгби Клуб при НСА „Васил Левски“ по програмата за развитие на физическото възпитание и спорта към Столична община.

В турнира взеха участие 7 отбора с над 60 деца от Френският лицей „Виктор Юго”, Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“ и млади таланти от град Ихтиман, разпределени в две възрастови групи от 12-14 години  и от 14-16 години. В студения декемврийски ден всички деца показаха завидни умения по ръгби, вложиха много емоции и старание за което бяха наградени от организаторите на турнира.

С огромна радост и задоволство всички без изключение получиха медали, фланелки и статуетки с логото на турнира и Столична община. За всеки отбор имаше възпоменателна купа от надпреварата .  Не бяха пропуснати и  ръководствата на Френският лицей „Виктор Юго” и Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“, които осигуряват деца за системни занимания в детските и юношеските отбори по ръгби към РК НСА.

Целта на турнира  “ Играй ръгби „, бе да се насърчат децата от  всички възрастови групи и да се запознаят, да играят и да останат в ръгби спорта. Този турнир ще стане ежегоден по примера на международният София 7 – За купата на Ректора на НСА, чиито организатори също са РК „НСА“, НСА „Васил Левски“, Столична Община, който тази година ще има своето 23-то издание.

В световен мащаб програмата Get into Rugby е част от стратегията на World Rugby за набиране на все по голяма популярност на Ръгби спорта, тъй като той успешно се завърна в Олимпийското семейство в Рио де Жанейро 2016 и гледа смело напред към Световната купа по Ръгби 2019 в Япония. Програмата няма финансова подкрепа, и приятелите на ръгби търсят такава във всяка държава. Такава подкрепа Ръгби клуб НСА намери в Столична Община и Програмата за развитие на физическото възпитание и спорта към Столична община.

Огромна благодарност и поздравления за всички участници, доброволци, организатори, НСА „Васил Левски“ и на Столична община, която подкрепи нашето начинание. Играй ръгби и през 2017-та !