България продължава да печели медали на Европейско първенство за младежи и девойки до 20 и до 23-годишна възраст в Ейлат(Израел), съобщава сайтът на БФВТ.

Днес Златко Минчев добави нови три отличия, едното от които в двубоя. В кат. 69 кг при 23-годишните Златко грабна три сребърни медала – в изхвърлянето със 132 кг, в изтласкването със 161 и в крайното класиране с 293(толкова събра и румънецът Дариуш Суйчан, но бе със 120 грама по-тежък).

Късно снощи Петър Ангелов, се нареди седми в кат. 69 кг при 20годишните.

Синът на двукратния европейски шампион и олимпийски бронзов медалист при мъжете Севдалин Минчев изхвърли 126, след това изтласка 152 за двубой от 278 кг.

Така равносметката на България досега в на Еврошампионата е 11 медала(4 златни, 6 сребърни и един  бронзов), а само в двубоите имаме едно злато и два пъти сребро.

Част от българските щангисти се завръщат днес с медали от Израел.

Групата лети през Истанбул и се очаква на Терминал 2 на Аерогара София тази вечер около 20.40 ч. Сред пристигащите са златният Стилян Гроздев и сребърната Даниела Пандова, които грабнаха отличия в двубоя.  С тях ще бъдат още Надежда Мей Нгуен, завоювала бронз в изхвърлянето и Диан Пампорджиев, спечелил сребро в изтласкването.