#MONZARALLYSHOW: VR46 ПОКАЗВА КЛАСА И НА 4 КОЛЕЛА

MotoGP свърши, световният раликрос шампионат приключи и пушекът от последните дрифт състезания изчезна, но това не означава, че ще върнем газта – ни най-малко.

37-мото издание на Monza Rally Show отвори врати този уикенд и отново станахме свидетели на страхотно каране и свирепи битки в директните двубои. Този сезон надпреварата привлече звезди от различни моторни спортове, които се съревноваваха на специално изградено тресе, което включваше и части от пистата за Формула 1.

За много хора това е повече като парти за края на сезона, но отпуснатата обстановка в боксовете бързо се променя когато колите излязат от гаражите.

Monza Rally Show е също така и любимото събитие на Най-великия За Всички Времена – Валентино Роси. Деветкратният световен шампион зарадва армията си от фенове с двойна победа както на техничното рали трасе, така и в Monster Energy Masters Show. С подготвена от M-Sport Ford Fiesta, VR46 показа истинска класа и на 4 колела, като победи пилота от WRC Даниел Сордо и Марко Бонаноми с убийствена разлика от 18.4 секунди.

Това е пета победа за „Доктора“ на легендарното рали, след която той записа името си в и историята като пилота с най-много успехи до сега.

За да е пълно шоуто дрифт звездата Стив „Багси“ Биагиони и офроуд състезателят от САЩ Кейси Къри показаха какво могат техните V8 зверове с жестоки демонстрации по време на почивките.

Провери какво казаха за уикенда Роси и компания, разгледай ексклузивната галерия със снимки и следи страницата на Monster Energy във Facebook, за да видиш видеото от #MonzaRallyShow 2016-та.

# # #

Валентино Роси:
„През последните години заедно с Monster Energy превърнахме това събитие в нещо много специално. Този път времето беше хубаво и много хора дойдоха да гледат и да ни подкрепят. Да завърша сезона с победа е страхотно чувство, а да спечели и ралито и мастърс шоуто е фантастично. Атмосферата тук е невероятна. През целия сезон съм фокусиран над състезанията и винаги с нетърпение очаквам да дойде краят на ноември, за да се събера с момчетата и да карам моя рали автомобил. Разбира се аз искам да се представя добре. Дали на мотор или в кола, винаги се боря за подиума и отново успях. Тук съм също така с Учио и Бривио. Цяла година си говорим кой ще победи между тях и е много забавно. Съществува тръпката от надпреварата без огромното напрежение на MotoGP. Много съм щастлив и горд, че съм тук. Благодаря на феновете, на отбора, на всички. Това е прекрасен начин да кажа „Чао“ на 2016-та.“