Резултат с изображение за Националният шампионат за деца, лишени от родителски грижи

Националният шампионат за деца, лишени от родителски грижи ще се състои на 12 декември 2016/понеделник/ от 9.00ч. до 13.30 ч. в зала „Арена Армеец“.26-ото издание на събитието се организира от Българска спортна федерация за деца лишени от родителски грижи.

Проявата е под наслов «Спортът достъпен за всички деца» и ечаст от спортния календар на БСФДЛРГ за 2016 г.

Първенството ще привлече над 400възпитаници от 32социални институции, домове за деца в риск и центрове за настаняване от семеен тип в цялата страна. Те ще определят шампионите в 6 спорта: лекаатлетика, бадминтон, тениснамаса, баскетбол – 3 на 3, таекуондо и минифутбол. Втурнирите ще участват момчета и момичетаотклубовете „Широкосърце” и  отдомоветезадецалишениотродителскигрижи, ЦНСТ, СУПЦ и ВУИв страната, на възраст между 12 и 18 години.

За доброто настоение на участниците организаторите са подготвили специална програма. Предвидени са и много специални награди и отличия за най-добрите.

Насъбитието ще присъстватпредседателятна БългарскиОлимпийски Комитет Стефка Костадинова и зам.министърът на младежта и спорта Асен Марков,а също така и известни спортисти. Те ще връчат награди и ще отличат призьорите по време на официалното закриване в 13.00 ч.