„Монтана Волей“ и „Марек Юнион-Ивкони“ (Дупница)  откриват с домакинства срещите от десетия кръг на Суперлигата при мъжете, който е само в два дни, петък и събота, 9 и 10 декември.

„Монтана“ приема „Нефтохимик 2010“ (Бургас), като един срещу друг ще се изправят вторият срещу петият във временното класиране на шампионата. Двубоят е днес, 9 декември, от 18:00 ч в местната зала „Младост“. Тимът от Северозападна България няма грешка у  дома, като има пет победи от пет мача. Момчетата на треньора Даниел Пеев гонят девета победа в шампионата, като разчитат на мощната подкрепа на своиите запалянковци в нелекия мач. Опитният отбор на „Нефтохимик 2010“, който в началото не тръгна много убедително, но напоследък бележи възход, пък търси успех, който ще го приближи към челните позиции в таблицата.

Феновете на волейбола ще могат да наблюдават пряко срещата „Марек Юнион-Ивкони“ – „Пирин“ (Разлог). Двубоят започва в 18:30 ч в Дупница, като ще бъде предаван по Диема спорт. Мачът се очаква да бъде не по-малко интересен от другия, като ще изправи един срещу друг седмият срещу четвъртият в подреждането. Младият и напорист състав от Дупница ще хвърли всичко срещу коравия тим на „Пирин“, който преследва присъствие в тройката на шампионата.