На 4 декември се проведе вече станалия традиционен  – международния турнир по бразилско джу-джицу в Княжевац – Сърбия. Традиционно там освен домакините, участват и клубове от Македония, Румъния, Гърция, България. Варненските бойци в този стил излъчиха състезатели и в трите дивизии – бели колани , сини колани  и елитна дивизия, които бяха предварително обявени за участие.

При белите колани в кат. – 60 кг. Мила Савова завоюва седмия си златен медал от седем състезания през 2016г. Това дава много сериозна заявка за следващата 2017г. за поддържане на същото темпо и като цяло за едно правилно състезателно развитие в тази дисциплина. Марио Братанов е друга надежда на варненския отбор. След златния си дебют, две седмици по рано, Марио завоюва сребърен медал в кат – 100,5 кг, след оспорвано съдийско решение на финала.

В дивизията сини колани – състезателя в категория – 70 кг. Ивайло Манолов, загуби в предварителните кръгове и не можа да се върне с медал, но опита в международни състезания винаги е много ценен и се надяваме следващата 2017г. да му донесе още повече успехи.

В елитната дивизия се състезаваха представители от три различни технически нива – лилав , кафяв и черен колан. Двама от тримата ни участника там Радослав Букоров – 82,3 кг. и Добромир Христов – 100,5 кг изиграха оспорвани финални срещи, но останаха със сребърни медали,  най-тежкият ни състезател Александър Александров беше сам в плюсовата категория и му остана възможността да се състезава в отворената категория. В отворената категория участваха и другите двама представители на клуба и там всъшност се постигна пълен успех  – до полуфиналните срещи и тримата стигнаха безапелационно, като отказаха противниците си с ключови или задушаващи техники – далеч преди изтичането на редовното време. След което първо, второ и трето място беше джентълменски разпределено между състезателите – златен медал за Радослав, сребърен за Добромир и бронзов за Сашо. Общия брой завоювани медали отведе отбора на BRUNO BASTOS ASSOCIATION -VARNA на второ място в отборното класиране на турнира. Това е поредният комплимент и към състезаващите се треньори Радослав Букоров и Александър Александров, които персонално отговарят за развитието на бразилско джу-джицу в Централен полицейски карате джу-джицу клуб – Варна.

„В клуба имаме една практика – на големи турнири, ако двама състезатели в категория достигнат финал, не се състезават, а хвърлят жребий кой ще бъде първи и кой втори. Радвам се че за изминалата година мои ученици са ползвали тази практика няколко пъти, но никога не се е стигало до хвърляне на монета, а се е оценяло по между им кой повече е заслужил първото място и другия го отстъпва. Това е сред най-силно изразеното спортсменско поведение, което аз познавам! За мен е привилегия да ръководя тези млади хора, по пътя им в бойните изкуства”, сподели главният инструктор на Централен полицейски карате джу-джицу клуб – Варна и представител на  BRUNO BASTOS ASSOCIATION –VARNA – сенсей Станислав Карастоянов.