Резултат с изображение за баскетболна игра

Берое загуби гостуването си на косовския Башкими в Призрен с 83-66 в мач от осмия кръг в група А на SIGAL-UNIQA Балканска лига. Старозагорци изоставаха през повечето време, но до края на третата част бяха близко зад съперника си. Страхотна стрелба от тройката на домакините в края обаче им осигури победата. До момента българският отбор е с 4 победи и 3 загуби, а косовският – с 4-4, като това беше четвъртата им поредна победа. В следващия кръг Берое посреща Теодо в Стара Загора.

Първата четвърт премина през доста смени на водачеството и изравнявания, а резултатността на отборите беше ниска. След нея разликата беше минимална – 16-15 в полза на беройци. В началото на втория период Башкими взе водачеството и успя да се задържи на 5-6 точки напред, а в последната минута от полувремето увеличи аванса си до 11 точки – 45-34.

Берое започна третия период със серия от 11-4 и свали разликата до 4, но не успя да изравни или стигне до обрат. След 30 минути игра домакините водеха с 58-52. В последните десет минути Башкими не даде шанс на гостите, след като наниза 5 поредни тройки и се откъсна с цели 19 точки напред, за да си осигури спокойно доиграване на мача.

Най-резултатен за българския отбор беше Шейн Гибсън, който вкара 15 точки и подаде 4 асистенции. По 10 точки добавиха Омари Гудул, Арън Джоунс и Тихомир Желев.

За победителите Ерик Палм наниза 24 точки (6/8 от тройката), 22 плюс 9 борби регистрира Кехуан Джонсън, а 16 отбеляза Марко Попович.

БГБаскет