Опитният бургаски треньор Димитър Стойчев вече е част от школата на Созопол, съобщи изпълнителният директор на футболния клуб Румен Димов. Стойчев пое юношите младша възраст. Специалистът е известен с работата си в Нефтохимик, където стартира кариерата си в началото на 90-те години като помощник на Димитър Димитров-Херо, а после го наследи на кормилото. На поста старши треньор на „шейховете” се е връщал и в други периоди, бил е и директор на детско-юношеската школа.

„Румен Димов ме покани да започна при тях в школата и не се поколебах да приема. В Созопол не се работи от днес за утре, а със стратегия години занапред. Радвам се, че станах част от екипа. Няма да е лесно, тъй като наборът от подрастващи не е толкова богат, както в големите градове, но ще направя всичко по силите си да помогна за развитието на школата”, коментира Стойчев.

Треньорът е съпричастен към „небесносинята” кауза и по местожителство. Той обитава къща в село Росен, което е на територията на община Созопол, затова и пътуването му до новата работа е облекчено.

В школата на футболния клуб от старинния черноморски град работят още трима треньори: Кольо Колев, Михаил Ралев и Стелиян Илиев.