Щабът на Созопол е готов почти на 100 процента с програмата за зимни контроли. Само 25 януари е свободна дата, за която се търси съперник.

Поредицата от проверки започва с визити в Стара Загора на Верея и Берое съответно на 21 и 28 януари. Следват спаринги у дома с Карнобат на 1 февруари и с Ботев Гълъбово на 4 февруари. От 11 до 18 февруари третите в класирането на Втора лига се установяват на лагер в Поморие в гарнитура с участие в турнира за купата на едноименния град, където ще изиграят минимум 3 мача.

„Умишлено повечето ни контроли са на чужд терен, тъй като при подновяването на първенството във Втора лига ни предстоят две поредни гостувания”, уточни старши треньорът Румен Димов. Той събира възпитаниците си за първо занимание на 9 януари. Цялата зимна подготовка ще протече в домашни условия. „Стадион „Арена Созопол” ни предлага всички удобства за пълноценна подготовка и качествено възстановяване. Географските особености на града ни също са подходящи за общофизическа подготовка. Можем да тичаме както по пясъка на плажа, така и по баирите в околността”, посочи Румен Димов.