На специална церемония в Юнашкия салон вчера /21.12.2016 г./ беше открита изложбата от международната ветроходна регата „Тол шипс 2016“. Куратор на изложбата е художникът Тереза Зиковска, която води церемонията по откриване, подреди и стилизира фотографиите. Приветствие към присъстващите направи Данчо Илиев от дирекция „Спорт“ при Община Варна и координатор на Тол Шипс 2016 г. Специален музикален поздрав към гостите, от две песни, изпълни Люба -ученичка в НУИ „Добри Христов“. В Юнашкия салон са изложени 51 снимки от различни професионални фотографи и любители.

Изложбата ще може да се посещава от граждани до края на месец януари 2017 година в работното време на Юнашкия салон от 08.30 до 17.30 часа и е с вход свободен.

Организатори са „Пристанище – Варна“ и общинската дирекция „Спорт“. Целта им е да се представи красотата и величието на едно от най- значимото спортно морско събитие.

Регата донесе на Община Варна годишната награда на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация в категория „За социализиране на Морски порт и провеждане  на най – мащабно туристическо събитие за 2016 година“, както и номинация в национален конкурс за туристическо събитие на годината, организиран от Министерството на туризма.
Изложбата може да се види в рамките на един месец.