Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и националът Ивелин Попов   откриха шестия коледен спортно-музикален фестивал на ДФК „Лъвчетата“. Той е част от проекта „Футболни звезди“ и се провежда по Програмата за развитието на физическото възпитание и спорта в Столична община и участие в него ще вземат 1500 деца от столични детски градини. Домакин на проявата е тренировъчната зала „Арена Армеец“.  Гости на официалното откриване бяха и експертите на Столична община Павел Иванов и Десислава Темелкова. Фестивалът се организира с подкрепата на ЗАД „Армеец“, Арон ЕООД, Форд Мото-Пфое, Bg Line, Еврофубол и БФС.
„Благодаря на председателя на Детски футболен клуб „Лъвчетата“ Венцислав Гаврилов и неговия екип, че вече 19 години се занимават с нелеката задача да привлекат колкото се може повече деца към футбола и спорта. Стотици деца от 4 до 16 годишна възраст спортуват в ДФК „Лъвчетата“ и затова министерството винаги ще подкрепя дейността на клуба, защото основен наш приоритет е здравето на децата“, каза министър Кралев. Той благодари и на родителите, които са запалили децата си по спорта и футбола, както и на Ивелин Попов затова, че дава личен пример на малките футболисти. „Той е един от спортистите, които вдъхновяват много български деца“, допълни спортният министър.
Ивелин Попов пожела на децата да обичат спорта и да станат футболни звезди като Стоичков и Бербатов. „Винаги ми е много приятно да видя малки и усмихнати деца, които имат желание да се занимават с футбол. Защото спортът дава сила, калява характера и възпитава подрастващите. Затова за мен е удоволствие да съм част от този спортен празник на „Лъвчетата“, каза още звездата на българския национален отбор.
Министър Кралев и Ивелин Попов дадоха старт на коледния фестивала като биха дузпи, спасени от талисмана на детския футболен клуб – Лъвчо. Част от родителите също получиха възможност да премерят сили с талисмана на „Лъвчетата“, а за куража си бяха наградени с календари на клуба.