Войтех Шром: Надявам се да зарадвам ръководството на отбора и феновете със силни изяви.

 
Войтех Шром (вляво) и Тодор Йонов

Чешкият вратар Войтех Шром подписа дългосрочен договор с „Черно море“. Късно снощи той се разбра с ръководството на клуба за личните си условия и оформи контракта си в присъствието на мениджъра си Тодор Йонов. Стражът на „моряците“ ще носи фланелката с №30.

Преди това Шром мина задължителните медицински прегледи. Той е второто ново  попълнение на „Черно море” след Борислав Балджийски в зимната селекция и ще бъде на старта на подготовката на 9 януари.

 

Тодор Йонов е българин, който работи с играчи от Чехия. От него и от сънародника си в „Черно море“ Ондрей Сукуп вратарят е разбрал, че подписва с един от най-силните отбори на България – носител на Купата на страната и Суперкупата през 2015 г.

 

„Пржемисъл Коварж направи силен сезон за „Черно море“ и се надявам и аз да зарадвам ръководството на отбора и феновете. Чешките играчи се ползват с добро име в българския футбол. За първи път съм в България, но впечатленията ми са отлични“, каза Шром.

 

Той е роден на 3 май 1988 г. Висок е 192 см, тежи 87 кг. Идва от ФК „Карвина“. Преди това е играл за „Оломоуц“ и „Баник“ (Острава). В „Черно море“ в селекцията на Георги Иванов този сезон бяха Ян Малик, Ондрей Сукуп и Пржемисъл Коварж.