Отборът на Сердика

С изиграването на последните 3 турнира завърши международната бридж ваканция „Павел баня 2017“.

В турнира за смесени двойки ликуваха добричките състезатели от спортен клуб „Дама купа“ Валентина Петрова и Стефан Георгиев, спечелвайки първа шампионската титла за Новата година за града си не само в бриджа но и за всички спортове. Втори станаха Неделина Караиванова/Варна/ и Иван Величков/Варна/, а трети-Дора и Златко Неделчеви/София/.

В открития двойков турнир шампиони станаха Ангел Ванчев и Захари Захариев/СК“Бридж+“-Пловдив/, следвани от съотборниците си Джери Стаматов и Диян Данаилов/едни от най-силните състезатели в света/. На трето място остана бургаската двойка Радослав Радев и Пейчо Чолаков.

Лошото време попречи на отборите от Северна България да стигнат до последния турнир-отборния, но независимо от това най-силните български формации оспорваха до последния мач призовите места в състезанието. Шампиони станаха представителите на бридж клуб „Сердика“/София/-Златко Неделчев, Красимир Борисов, Мирослав Михайлов и Николай Кермедчиев. Втори е“ звездният“ отбор „К1“-Дияна Дамянова, Виктор Аронов, Юлиян Стефанов и Иван Нанев, а трети-отборният шампион на страната ни за 2016-КСБ“Радков“/Хасково/ с капитан Тенчо Тенев, включващ в състава си световните топ състезатели Румен Трендафилов и Владислав Испорски и младата надежда Петър Иванов. Другият „звезден“ отбор-„Бридж+“ остана на четвърто място.