32 състезатели от 8 отбора ще вземат участие в предстоящия първи кръг на Държавното първенство по подледен риболов, което ще се проведе от петък до неделя на язовир „Широка поляна” в Родопите. Участниците ще бъдат разделени в четири сектора на водоема.

„ Условията са идеални. Лед над 30 сантиметра в местността „ Кавал Тепе”, където ще проведем състезанието. Лови се на мормишка , а при добър късмет може да се хване над 10 килограма костур по време на двата дни. В неделя ще бъде награждаването на победителите, като от представянето им ще определим националният ни отбор, който ще участва на Световното първенство в Рига, Латвия от 21 до 27 февруари. Под внимание ще бъдат взети и резултатите от последните кръгове на отминалия сезон, за да сме максимално обективни в избора си”, сподели председателят на секция „ На лед” Йордан Софков.

В петък от 9:00 сутринта до 12:00 часа  ще се проведе свободната тренировка, в събота и неделя от 9:45 започват състезанията, които ще продължат до 13:00 . Веднага след измерване на  уловената риба от двата дни на  всеки състезател, ще бъде направено и  отборното класиране .