На 14.01.2017 г., в „Tennis center“ МОЛ Варна, се проведе и последния етап Общинските ученически игри по тенис на маса за най-големите –  XI – XII клас. Организатори са „Дирекция Спорт“ при Община Варна. Най-добрите, които се класираха на призовите места, получиха почетна грамота, предметни награди, медали и купа.

След изключително натоварен ден, изпълнен с много оспорвани двубои,  финалното отборно класиране и индивидуалните победители за учебната 2016/2017 година се подредиха по следния начин:

OTБОРНО Юноши XII-XII клас
1.Шампион –  I Ег
2. Среброто е за Maтематическа гимназия Д-р Петър Берон
3.Бронзът отива при ПГССД „Николай Хайтов“

Индивидуално Юноши XII-XII клас
1.Златен медал за Калин Тодоров “ I ЕГ “
2.Сребърен медал Саваш „ПГГСД „Николай Хайтов’
3. Бронзов медал Иван Сердаров “ I ЕГ“
3.Бронзов медал Иван Борисов “ IV ез“

Отборно девойки XII-XII клас
1.Шампион “ IV eз“
2.Сребро за “ I eг“
3.Бронз за Професионална гимназия по електротехника

Индивидуално девойки XII-XII клас
1.Златен медал Стефани Илиева“ IV ез“
2.Сребърен медал Йоанна Ковачева „IV eз“
3. Бронзов медал Диляна Ячева “ IV eз“
3.Бронзов медал Теодора Димитрова “ I ЕГ“

В съботния ден /14.01.2017г./ приключи и турнирът по волейбол за юноши във възрастова група VIII-X клас. Състезанието се проведе в „Многофункционалната спортна зала на Първа езикова гимназия“.

Всички отличени получиха предметни награди, почетна грамота, медали и купа осигурени от Община Варна, дирекция „Спорт“. Класиралите се на първо и второ място отиват на Областното първенство. След много интересен и оспорван двубой, по този начин се подреди крайното класиране:

1. Шампион е Математикческа гимназия „Д-р Петър Берон“

2. Среброто е за Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“

3. Бронзът отива при Гимназия с преподаване на чужди езици „Йоан Екзарх“

През следващия уикенд /21-22 януари 2017 г./ състезанията от Общинските ученически игри продължават със състезанията по хандбал за VII- X клас за юноши и девойки, които ще се проведат на в залата на ОУ „Стоян Михайловски“.

Паралелно с това ще се проведат състезанията по бадминтон в зала „Младост“ на Двореца на културата и спорта, като на 21 януари от 10.00 часа са малките ученици V-VII клас, където заявки за участие са подали 5 училища от град Варна. На 22 януари от 10.00 часа започва турнира при големите VIII-X клас.

В залата на Първа ЕГ на 21 януари от 09-00 часа започват състезанията за най-големите волейболисти XI-XII клас юноши, а финалните срещи са предвидени за 4 февруари.