Alexandra Milanova 1

Европейската конфедерация по волейбол обърна специално внимание на една от най-талантливите български състезателки от отбора за девойки под 18 години. На своя сайт централата публикува материал за 16-годишната Александра Миланова, която реализира 41 точки по време на трите двубоя от квалификационна Група G за Евроволей 2017.

Състезателките на селекционера Страхил Балов надиграха последователно Австрия, Швейцария и Белгия, като във всичките си срещи загубиха само един гейм. Александра Миланова е капитан на тима и въпреки че е едва на 16 години, вече има зад гърба си две участия на европейски първенства.

През 2015-а волейболистката на “Славия” (София) бе част състава, който представя страната ни на Шампионата на Стария континент под 18 години в Пловдив и Самоков, а през миналата година игра със същия състав на Евроволей 2016 в Унгария и Словакия, където младите “лъвици” се класираха на 8-о място.

“Ако преди 5 години, когато започнах да тренирам волейбол, някой ми беше казал, че още преди да навърша 17 ще имам две европейски първенства и ще ми предстои да участвам на трето, нямаше да му повярвам. Чувството е наистина страхотно! Всеки голям турнир ти дава възможност да трупаш още и още опит, от което се нуждаеш, ако искаш да се развиваш като състезател”, заявява Александра Миланова пред сайта на Европейската конфедерация по волейбол.

В началото на януари талантливата волейболистка игра с отбора за девойки под 20 години в световните квалификации в Турция, а отборът ни премина успешно в следващия етап.

Alexandra Milanova at the European championship in 2015

“В свободното си време обичам просто да си почивам. Прекарвам много часове в тренировки с моя клуб или националните отбори и почти не ми остава време затова”, добавя родената на 04.07.2001 г. волейболистка.

“Най-голямата ми мечта е да стана състезателка от най-високо ниво”, казва като заключение Миланова.

Въпреки че е само на 16 години, едно е сигурно – за своите треньори и съотборнички Миланова вече е мечтан капитан и състезател.