Резултат с изображение за баскетбол

Филип Дедийер вече е във Варна и тренира с отбора

„Беше очевидно, че срещу отбора на „Балкан“ не играхме добре. Всички очаквахме по-добра игра и по-добър резултат. Няма да се оправдаваме, че е имало контузени и липсващи състезатели. Дълбоко убеден съм, че в следващите мачове играта ще е на по-високо ниво и мисля, че самите състезатели също са амбицирани този мач да остане като някаква аномалия“, коментира изпълнителният директор на „Черно море Тича“ Борис Стоянов.

Той съобщи, че Филип Дедийер е вече във Варна и тренира с отбора. „Състезателят имаше някои проблеми с документите по отношение на визата му, но те вече са разрешени. С другите сръбски състезатели не може да има такива проблеми на този етап“, каза Стоянов.

„В петък от 16.30 часа „Черно море Тича“ ще играе контрола с „Икономическия университет“ в неговата зала. „Те се готвят да се представят добре в първата шестица на А група мъже, а ние имаме нужда от малко игрова практика в този празен за нас кръг и мисля,че контролата ще е полезна и за двете страни“, коментира още той.

За срещата квалификация за първата шестица на „Черно море Тича 2” срещу „Академик“ Стоянов каза, че мястото в първата шестица не е самоцел. „Добре ще е, защото ще се играе с отбори, с които до момента не сме срещали. Поне за момента е ясно за всички, че ползата от това тези момчета в юношеска, а някои в кадетска възраст, да играят мачове в мъжката А група е очевидна. Те играят добре, да, със сигурност настройката в тези мачове е за победа и за класиране в първата шестица, но по-важното е, че се играе баскетбол и тези момчета израстват в тези мачове и добиват опит“, каза още Стоянов.