При голям интерес преминаха състезанията за хандбал във възрастова група 8-10 клас за юноши и девойки, част от ученически игри 2016/2017 г. При мъжкия пол участие взеха осем училища, което е своеобразен рекорд за провеждане на ученически състезания в този спорт.

Първият състезателен ден в събота срещите се играха в ОУ „Стоян Михайловски“, а финалите срещи се изиграха в залата на Първа езикова гимназия.

При юношите се получиха много красиви и оспорвани двубой за стандартите на ученически спорт, като финала противопостави отборите на ПГСАГ „Васил Левски“ и ВМГ „Св. Николай Чудотворец“. По съобразителни и победители в края се оказаха юношите на строителния техникум, които победиха с резултат 26 на 22 и така станаха шампиони на Варна във възрастта си. Среброто остана за морската гимназия, а бронзовите медали са за учениците от Професионална техническа гимназия.

При девойките участие взеха 3 отбора, които играха по системата всеки срещу всеки, като победители в турнира, с две по беди са момичетата на Първа езикова гимназия. Второто място остана за  ПГТ ”Проф.д-р Асен Златаров”, а третото място е за представителките на НГХНИ „Константин Преславски“.

Състезанията по хандбал продължават и на 28-29 януари за възрастова група 11-12 клас в залите на ОУ „Стоян Михайловски“ и Първа езикова гимназия.

През следващия уикенд /28-29 януари/ състезанията продължават и с финалите по баскетбол за възраст 5-7 клас, които ще се състоят в залата на СУ „Елин Пелин“ от 09.00 часа.

На 28 януари е предвиден шахматния турнир за малките 5-7 клас, където участие ще вземат 6 училища, а на 29 януари е състезанието за по-големите 8-10 клас, където ще се включат отново 6 отбора. Правилата разрешават да играят в един отбор три момчета и едно момиче. Турнирите по шах ще се проведат в обновената зала на Юнашки салон от 10.00 часа.

В събота /28 януари/ в залата на Първа ЕГ от 09.00 часа продължават по програма и състезанията по волейбол за 11-12 клас юноши.

Пълни програми и класиране може да намерите и на www.varnanamladite.com