След като направи официалния си дебют за Марица (Пловдив) при гостуването на италианския Унет Ямамай (Бусто Арсицио) за Купата на ЦЕВ преди 13 дни, Нася Димитрова е готова да дебютира за Жълто-сините и пред пловдивска публика в мача реванш тази вечер.

“Ще се радваме много на подкрепа не само от Пловдив, но и от цялата страна, защото това е най-голямата мотивация за духа на отбора. В такава атмосфера ще играем с повече настроение и, надявам се, ще стигнем до по-добър резултат”, каза тя тази сутрин пред камерата на БНТ 2, която ще излъчи двубоя на живо. “Всички волейболистки на Ямамай са много добри, но специално диагоналът Валентина Диуф и четворката Брайелин Мартинес са двете най-сериозни фигури и на най-високо ниво в отбора. Все пак не са отбор, който не може да се победи. Ние, момичетата от Пловдив, можем много повече, стига да се отпуснем и да играем с душа и със сърце.”

На новото попълнение в състава на българските шампионки Нася ще се разчита много при играта на мрежата и от начален удар. Основно оръжие на треньора Иван Петков при играта в защита обаче е либерото Жана Тодорова, която бе определена за най-добра на този пост по време на Световно първенство 2015 за жени до 20 години.

“Ние се готвим за мачовете с Ямамай от доста време – вече два-три месеца. Надявам се да сме си извадили поуките от гостуването в Италия”, коментира Жана. “Според мен, най-важното днес ще е да сведем до минимум индивидуалните грешки и да спазваме тактическите указания на треньорския щаб. Надяваме се и на подкрепа от публиката, която дава криле. Когато играеш пред родна публика, мотивацията е два пъти по-голяма. В пълен състав сме, нямаме контузени и се надявам да играем на 105%, за да отстраним италианките.”

Мачът между Марица и Унет Ямамай в зала Колодрума днес, 25 януари, е с начален час 18:30 б.в.