Резултат с изображение за ученически игри

През уикенда /28-29 януари/ ще се проведат финалните състезания по баскетбол за възраст 5-7 клас, които ще се състоят в залата на СУ „Елин Пелин“ от 09.00 часа. в Събота е финалния турнир при момчетата, където участие ще вземат най-добрите 4 отбора през учебната година, а в неделя са финалните двубои при момичетата.

Състезанията по хандбал продължават и на 28 януари за девойки 11-12 клас в залата на ОУ „Стоян Михайловски“, а в залата на Първа езикова гимназия в неделя ще се изиграе турнира при юношите в същата възраст.

На 28 януари е предвиден шахматния турнир за малките 5-7 клас, където участие ще вземат 6 училища, а на 29 януари е състезанието за по-големите 8-10 клас, където ще се включат отново 6 отбора. Правилата разрешават да играят в един отбор три момчета и едно момиче. Турнирите по шах ще се проведат в обновената зала на Юнашки салон от 10.00 часа.

В събота /28 януари/ в залата на Първа ЕГ от 09.00 часа продължават по програма и състезанията по волейбол за 11-12 клас юноши.

Пълни програми и класиране може да намерите и на www.varnanamladite.com

Когато завършат Общинските ученически игри, Община Варна чрез Дирекция „Спорт“, планира провеждане на състезания „Ученическа купа Варна“, която да стимулира двигателната активност сред учениците, чрез предоставяне на възможност за организирана изява на ученици и учители в различни видове спорт и активности с цел популяризиране на детско–юношеския спорт.