Свързано изображение

Гостите са опитен отбор, но не са непреодолими, смята капитанът Цонков

„В първия мач победихме „Ямбол“ в период, в който те имаха само победи, и им прекъснахме серията. Сега отново имаме нужда от тази победа. Огромната промяна спрямо първия мач е при нас – тогава при нас игра Александър Янев, а сега го няма. Те нямат нови попълнения. За последните години за „Ямбол“ е характерно, че играят хубав баскетбол с много пробиви и подавания. Сега имат подходящите играчи, а плюс това Николай Върбанов е лидер в подкошието, така че трябва и с него да се справим. В Ямбол успяхме да го ограничим, надявам се в събота пак да се случи“, заяви преди срещата от 17-тия кръг на НБЛ между отборите на „Черно море Тича“ и „Ямбол“ треньорът Спас Натов. Той допълни, че с изключение на трайно контузения Георги Янков всички състезатели в отбора са здрави.”

„Отборът на „Ямбол“ е същият, както в първия ни мач. Играхме добре в Ямбол, справихме се с поставените задачи. Първата ни цел е победата във всеки двубой. Ако успеем да се справим с целите, които имаме конкретно за мача, трябва да излезем като победители накрая“, заяви капитанът на варненския тим Станислав Цонков.

„Силната страна на „Ямбол“ е, че те са доста опитен отбор като цяло. Станислав Говедаров е дълги години там и се е утвърдил като един от най-добрите състезатели в България. Той е винаги на ниво. „Ямбол“ имат Николай Върбанов, който е много опитен, наложил се е и много трудно се играе срещу него. Като цяло гостите имат доста опитен отбор, но мисля, че не са непреодолими“, каза още капитанът на „Черно море Тича“.

Двубоят „Черно море Тича“-„Ямбол“ е в събота от 17:00 часа в зала „Христо Борисов“. Преди тази среща домакините имат 4 победи и 10 загуби, докато гостите са с 3 успеха и 11 поражения.