Renault TREZOR

Футуристичният и изцяло електрически модел Renault TREZOR получи наградата за Най-красив концептуален модел на 2016 година по време на годишните награди на Festival Automobile International.

“Бих искал да благодаря на журито за тази награда, която ще ни вдъхнови да продължим с нашата дизайн стратегия”, коментира Лоранс ван ден Аке, шеф-дизайнер на френската марка. “Мощните и чувствени линии на Trezor поставят началото на стилистични и технологични решения, които ще бъдат включени в нашите бъдещи модели. Той също така поставя началото на нов цикъл на концептуални модели на Renault, които ще бъдат представени скоро”, допълва той.

Двигателят на Renault TREZOR идва от Renault e.dams, двукратен шампион в отборното класиране на Formula E. С максимална мощност 350 конски сили и максимален въртящ момент от 380 Нм, той гарантира ускорение от място до 100 км/ч за по-малко от 4 секунди.

TREZOR е оборудван с две батерии, всяка от които разполага със своя охлаждаща система, като работата на предната се оптимизира от въздухоотвора с променлива геометрия в предния капак. Концепуталната разработка разчита също и на система за възстановяване на енергията по време на спиране, разработена на база технологията Rechargeable Energy Storage System (RESS) за болидите във Formula E.