По възможно най-добрият начин започна състезателната 2017г. за младата надежда на варненската атлетика Елена Георгиева, от клуб „Черно море – Атлетик”.

На проведените през седмицата в Добрич Национални шампионати по лека атлетика в зала, възпитаничката на треньорката Иванка Тихова завоюва три медала от трите дисциплини в които участва.

В първият ден от състезанията в дисциплината 400 метра Елена не остави никакъв шанс на съперничките по трасето като спечели победата с 57, 64 сек. /57,47 сек. в сериите/ и остави на повече от две секунди втората в класирането Росица Канева от „Тунджа” – Ямбол. Според  присъствалите в залата специалисти резултатът на победителката не е срещан от много години в българската атлетика.

Бронзът взе другата възпитаничка на „Черно море – Атлетик” – Зорница Нейкова..

През вторият ден Ели беше убедителна и на 200 метра, където спечели отново златото от шампионата с 25,70 сек.

Само час по-късно дойде и третият медал на нейна сметка – сребърен на щафета  4 х 200 метра девойки „младша възраст”.

Натовареният график на отличничката от Първа езикова гимназия- Варна продължи след два дни на 4.02.2017г., когато след близо 24-часово пътуване успя да спечели сребърен медал в дисциплината 200 метра на международния турнир „Munich indoor” в Мюнхен, Германия с резултат 25,66 сек.

Предстои да следим с интерес и надежда Балканския шампионат на юноши и девойки старша възраст, който ще се проведе на 12.02.2017г. в гр.Истанбул, Турция. Там Елена Георгиева ще защитава честта на България срещу съпернички с три години по-големи от нея.