В състезанията по волейбол при големите юноши 11-12 клас, за участие се явиха 11 отбора и конкуренцията беше изключително сериозна. Домакин на проявата беше спортната зала на Първа езикова гимназия. Състезанията, част от Общински ученически игри се организират и провеждат от Дирекция „Спорт“ при Община Варна, с подкрепата на РУО – Варна.

След дълъг финален състезателен ден /04.02.17 г./ и оспорвани двубои, отборите при юношите се подредиха по следния начин:

1.    Шампион V ГПЧЕ „Йоан Екзарх“

2.    СУ „Св. Климент Охридски“

3.    ПГИ „Д-р Иван Богоров“

Всички призьори бяха наградени с предметни награди, осигурени от организаторите. Наградите връчиха главения ръководител и главения съдия на състезанието.

Общинските ученически игри ще приключат с изиграването на срещите по хандбал за 5-7 клас при момичетата на 11 февруари и момчетата на 19 февруари, съответно в ОУ „Стоян Михайловски“ и Първа ЕГ. Всички отбори заели първите две места продължават за участие в Областните първенства през месец март/април.

В изпълнение на целите на Община Варна за развитие и популяризиране на детско–юношеския спорт Дирекция „Спорт“,планира провеждане на състезания „Ученическа купа Варна“ в шест вида спорт /волейбол, мини футбол, шахмат, стрийтбол 3х3, тенис на маса, лека атлетика/, които да стимулират двигателната активност сред учениците, чрез предоставяне на възможност за организирана изява на ученици и учители в различни видове спорт и през вторият учебен срок.

За целта всяко училище трябва да заяви участие до 10 февруари и да се включи поне в три вида спорт, а всеки ученик има право да участва само в своята възрастова група.

Част от „Ученическа купа Варна“ са започналите през 2016 г. турнири за ученици от I до IV клас по лека атлетика, шахмат и спортен празник „Бързи и сръчни“.