През уикенда в София се изиграха ответните  четвъртфинални срещи по тенис на маса Висша лига мъже между отборите на варненския Корабостроител’92 и Боровец /Горна Оряховица/. Преди две седмици се състоя първата среща от четвъртфиналния плейоф, която бе спечелена от състезателите на „корабостроителите” с 4:0. Това беше абсолютна изненада, като се има в предвид, че в състава на Боровец играят двама силни румънци Сени , Александру, сърбинът Евтович, Йонко Ненков  и Светлин Беров, които бяха до този момент трети във временното класиране във Висша лига. Въпреки скандалното решение на УС на БФТМ ответните мачове да се играят в зала АГРОГРУП, която не отговаря на  изискванията на ITTF /Световната федерация по тенис на маса/ , нашите момчета победиха в третия мач с 4:3 и с общ резултат 2:1 срещи продължават в полуфиналите, като съперници на варненци ще бъдат „Дигестапрофи спорт” от София. „Програмата максимум бе изпълнена от нашите момчета , като се има предвид, че ние сме един от най-младите състави във Висша лига. Нашият отбор бе в състав Стоян  Поппетров, Иво  Йорданов, Калин  Кисев, Боян Иванов и Златин Тенев. До този момент бяхме шести във временното класиране.

От  тази седмица нашите състезатели  продължават подготовката си за Държавното лично първенство за мъже и жени в София от 02 – 05.03.2017 година“, заяви главният наставник на Корабостроител’92 Цецо Николов.

При жените беше картотекирана бившата  европеска шампионка за девойки  с отбора на Украйна Полина Трифонова и при добро стечение на обстоятелствата имаме обещанието и  да участва в София. Националната състезателка за кадетки Калина Христова е 38-ма в световнатарРанглиста и шампионка за 2016 година на сингъл  и двойки  от  утре до неделя започва участието си на силния турнир Czech Junior & Cadet Open, ITTF Premium Junior Circuit в Ходонин /Чехия/. СК Корабостроител’92 започва похода след добра подготовка през зимата за завоюване на призови класирания и медали.