БК „Черно море Тича“ организира благотворителен бал в подкрепа на детско-юношеската школа на клуба. Събитието ще се проведе на 24-и февруари в 19:30 часа в балната зала на хотел „Интернационал“ в КК Златни пясъци. Целта е да се съберат средства, които да бъдат инвестирани за подобряването на зала „Приморец“ в комплекс „Черно море“, където децата водят редовен тренировъчен процес и играят.  До момента „Интерком Груп“ ООД и различни физически и юридически лица  са направили множество подобрения и инвестиции. Част от тях са : безплатни тренировки за децата, изграждането на нови съблекални, поемане на разходите по поддръжка на треньори и съпътстващ персонал и др.

Разходите са големи и клубът има спешна необходимост от още средства и помощ. За това е този благотворителен бал, чрез който в БК „Черно море Тича“ се надяват да наберат необходимите средства за детско-юношеската баскетболна школа във Варна. Имената на всички дарители, които ще вземат участие в това събитие, ще бъдат поставени на гърба на поканата за благотворителния бал. Водещ на събитието ще бъде Руслан Мъйнов. Участие ще вземат Васил Петров, Мария Илиева и Годжи. Всички изпълнители ще вземат благотворително участие, без да им се заплаща. Цялото събитие ще бъде с подкрепата на Областна управа, Община Варна и Министерството на труда и социалните грижи. Президентът генерал Радев също е потвърдил присъствие на събитието.

„Видяхме как децата реагираха след ремонта, който направихме на съблекалните и преддверието на зала „Приморец“.  Видяхме как се зарадваха, че нещо се случва в посока подобряването на условията, при които те тренират и играят. Така стигнахме до решението, че самата зала, която е най-отдавнашното съоръжение в СК „Черно море“,  да бъде приведена  във вид, който да кара децата да се чувстват добре и комфортно. Искаме да извършим всички необходими ремонтни дейности по отношение стени, тавани и под. Искаме да подобрим и отоплението в залата. Така се стигна до идеята за въпросния благотворителен бал“ , заяви изпълнителният директор на клуба „Черно море Тича“.

„По отношение предстоящия бал, хубавото е, че срещаме съдействие и разбиране от доста големи фирми във Варна. Един от начините за набирането на средства за школата е чрез поканите за бала, които са платени. Ще има и аукцион за предмети, част от които са със спортна тематика, други са ценни картини и т.н.  Радостното е, че всички към които сме се обърнали до момента  са съпричастни с това, което правим и са готови да помогнат“, завърши Стоянов.