Кадетите на „Черно море Тича“ победиха с 94-59 „Дунав“ Рс в двубой от 6-ия кръг на редовния сезон в зона Североизток,  но треньорите Кирил Петров и Владо Маринов са видели грешки, които трябва да се изчистват.

„Проблеми в мача с „Дунав“ нямахме. Победихме ги с 35 точки разлика. Въпреки това има много грешки, които трябва да изчистваме. Проблемът е, че нямаме сериозна конкуренция в групата. Доминираме в мачовете, побеждаваме с 30,40, 50, 100 точки, но ще дойдат двубоите със софийските отбори и там истината е друга.  Все още не сме срещали „Доростол“  в нашата група, които са другият фаворит. В събота ще играем срещу тях“, коментира Кирил  Петров.

„Проблемът при нас е липсата на игрова практика. Мачът с „Дунав“ бе четвърти официален от началото на сезона, а вече сме февруари. Подготовката я стартирахме през август, а 4 мача плюс един официален турнир в Бургас е твърде малко.  Губим игрови ритъм, което е много лошо. Момчетата не се чувстват уверени. Трябват ни още мачове“, добави Петров.

Той призна, че следи, когато е възможно и представянето на софийските отбори, с които предстои по нататък „Черно море Тича“ (кадети) да се срещне. „Ще се опитаме, когато завършат двубоите в нашата група, да отидем до столицата, за да направим някоя контрола с местните отбори“, завърши треньорът.