Жребият за Евроволей 2017 за момичета под 18 години ще се състои в петък в холандския град Арнем от 18:00 ч.б.в.

 

Жребият за Евроволей 2017 за момичета под 18 години ще се състои в петък в холандския град Арнем от 18:00 ч.б.в. Официалната церемония в музея „Опенлухт“ ще може да бъде гледана на живо в Youtube канала на Холандската волейболна федерация.

Волейболистките на селекционера Страхил Балов се класираха за Шампионата на Стария континент след 3 последователни победи в квалификацията в столичната зала „Христо Ботев“. Тимът ни надигра Австрия, Швейцария и Белгия.

На Евроволей 2017 ще участват 12 отбора, които ще бъдат разделени в две групи. Освен младите „лъвици“ и домакина Холандия, място в надпреварата си осигуриха още Русия, Италия, Сърбия, Беларус, Турция, Полша, Германия, Гърция, Румъния и Словения.

За 1/2-финалте ще се класират първите два тима от двете групи. Завършилите на 3-о и 4-о място ще спорят за позициите от 5-а до 8-а в генералното класиране.

Евроволей 2017 ще се състои в Арнем от 1-и до 9-и април. Първите 6 в крайното подреждане ще спечелят квоти за Световното първенство в Аржентина от 18-и до 27-и август. Най-добрите 7 пък ще се присъединят към Унгария на Европейския младежки олимпийски фестивал в Гьор през юли.

Русия е действащ европейски шампион, след като триумфира с титлата през 2015-а година, когато надпреварата се проведе в Пловдив и Самоков.