Герлен Шишери и Prodrive обявиха нов съвместен проект, който включва разработката и въвеждането в употреба на уникална версия на Renault Megane в тазгодишното издание на Световния раликрос шампионат World RX на FIA.

Французинът Шишери, който е световен ски шампион, участник в рали Дакар и победител от кръг на Cross Country Rally World Cup на Световната автомобилна федерация, както и известен с лудите си каскади обединява сили със специалиста в областта на подготовката на състезателни рали автомобили Prodrive и ни обещава една от най-екстремните версии на Renault Megane, които някога са участвали в състезание.

За момента, подробна информация за новата състезателна кола на Шишери няма, но е ясно, че тя ще бъде разработена изцяло от Prodrive във Великобритания, а задвижването й ще се осъществява посредством уникален двулитров турбодвигател.

Новият Renault Megane RX ще бъде представен официално на 1 септември тази година по време на кръга от World RX във Франция. Автомобилът ще вземе участие в няколко от надпреварите в тазгодишния шампионат, за да се подготви машината за пълноценното си включване през следващия сезон.