Часовникарската компания TAG Heuer е неразривно свързана с моторните спортове от десетилетия. Предишните две години тя представи с голям успех експозиции на спортни автомобили на автосалона в Женева и тази година отново ще зарадва почитателите на бързите автомобили със същото.

За тазгодишното изложение TAG Heuer организира уникална експозиция на спортни автомобили в Geneva International Motor Show, което ще е отворено за широката публика от 9-и до 19 март тази година. Експозицията ще е отлична възможност за феновете на часовниците и бързите коли да се запознаят отблизо с многобройните партньорства на прочутия швейцарски производител на часовници в моторните спортове и автомобилната индустрия.

Изложбената площ на TAG Heuer в Женева ще е над 1000 кв.метра на който ще бъде “разположена” спортната автомобилна история на марката във вид на великолепни състезателни автомобили като Porsche 911R в специален дизайн, болидът Red Bull Racing – TAG Heuer 2017. Екипът Red Bull Racing е двукратен световен шампион за конструктори и пилоти на FIA през 2010, 2011, 2012 и 2013-а. През всичките тези успехи неизменен пратньор на “биковете” е бил и TAG Heuer.

TAG Heuer е партньор-основател и официален времеизмервач на шампионата на електрическите формули – FIA Formula E Championship от 2014-а година насам и по този случай в изложбата ще е включен и шоумодел на Formula E.

Последният автомобил във впечатляващото изложение ще е великолепното Audi R8 LMS 2015-а с бордови No. 28, записал редица победи, включително и в 24-е часа на Нюрбургринг през 2015-а.

На разположение на посетителите на изложбата ще са пет състезателни симулатора, свободен бар, две ВИП ложи, огромен екран с презентация на активностите на марката в моторните спортове. Естествено посетителите и любителите на точноста ще могат да се запознаят с новата колекция часовници на TAG Heuer и да си закупят някой от тях, включително и “преиздадения” легендарен Monaco с прочутия му квадратен син циферблат, чийто оригинал носеше Стив МакКуин по време на снимките на Льо Ман през 1971-а.

Освен на Red Bull Racing F1 Teamи официален времеизмервач на FIA Formula E Championship;,Tag Heuer iе още официален времеизмервач на легендарното състезание Carrera Panamericana, напланинското Pikes Peak в ЩатитеA, на Automobile Club de Monaco (ACM) и на Monaco Grand Prix, на Indianapolis 500 (Indy 500), на FIA World Touring Car Championship (WTCC), на Dempsey Racing team, на мотоциклетните състезания Endurance World Championship (FIM EWC).