Едва ли българските любители на футбола са забравили Румен Трифонов. Особено феновете на ЦСКА, Локомотив София и Миньор Перник. От две години насам е в Полша и играе за първодивизионния Миедж Легница. В момента е на подготвителен лагер с отбора си в Турция и дори бе в един хотел с отборите на Славия, Пирин Бл и Левски Карлово.

„Хубаво е да видиш толкова приятели на едно място. От две години не съм играл с български отбор. Нямам проблеми с езика и се чувствам добре в Полща. Много сме далеч от поляците. Като база, отношение на държавата към спорта и въобще всичко“ – коментира Трифонов.Като юноша на ЦСКА не е безразличен към събитията в клуба от последната година.“ Този клуб който сега е в първа лига не е моят ЦСКА. Не ми се коментира темата“ -лаконичен е българският бранител.
Човекът с Румен Трифонов е не по-малко интересен за българските любители на футбола. Това е един от най-влиятелните полски мениджъри Марчин Хекман. Именно той доведе в България японеца Кохей Като, който сега е в Берое. Само през тази зима благодарение на него бившите младежки национали Алекс Колев и Васил Панайотов заиграха  в Стал Миелец, а вратарят на ЦСКА Анатоли Господинов отиде във Хробри Глогов.