ФК „Локомотив 1927” Дряново откри с водосвет новия пролетен сезон. Вчера на стадион “Локомотив” в гр. Дряново, отец Йоан благослови футболистите и треньорите от детско-юношеската школа и представителния отбор на местния Локомотив. Спортно-техническият щаб и ръководството на клуба поставиха целите пред гарнитурите и пожелаха успех на момчетата. Също така бе представена и новата екипировка на децата от футбол 9, родени през 2005 година. Тя включва два чифта официални екипи(черно и бяло, черно и червено), калци и комплект официален анцуг. Екипировката е на испанската фирма JOMA, която облича българския национален отбор по футбол и е осигурена благодарение на г-н Александър Александров – президент на корпорация “Развитие” .

През месец април Локомотив Дряново ще бъде домакин на великденски детски футболен турнир. В него участие ще вземат 16 отбора от страната и региона. Децата ще премерят сили във футбол 5 и футбол 9, а децата на Локомотив от футбол 7 ще участват в пролетния турнир в гр. Трявна, който ще се състои по същото време. Ръководството на Локомотив Дряново беше категорично, че целта пред представителния отбор е запазване на 1-вото място в крайното класиране на “А” областна група и завръщане в трета лига на българския футбол. За целта в отборът се завърна дряновския талант Георги Боболов и осигури услугите на техничният футболист и голмайстор Ивайло Илиев – /Джо/. Локомотив Дряново планира и да изиграе пет контроли преди първия официален мач за пролетния сезон, заяви старши треньора Иван Шипкалив.

 

 

миналата седмица се състоя първото заседание за 2017 година  на Управителния съвет на ФК „Локомотив 1927″Дряново. На него присъстваха Тодор Георгиев­­­­ председател на УС , Христо Янков – зам. председател на УС , Марин Маринов и Николай Цанков членове на УС и директорът на ДЮШ Пламен Обрешков. По уважителни причини отсъства Станислав Генчев – член на УС , който бе включен в конферентна връзка, като бе запознат с темите и подкрепи точките в заседанието.

По време на заседанието бяха обсъдени текущите проблеми и развитието на клуба. Георгиев  докладва пред ръководството на клуба решението на Общински съвет Дряново, относно бюджета и субсидията от общината. За спорта в Дряново са отпуснати общо 40 000 лева, като за спортните прояви 7 000 лева, за останалите 5 клуба 16 000 лева, а за футболната школа са отпуснати 17 100 лева.
Анализът  към момента с днешна дата показва че в клуба са ангажирани 97 души и средствата са недостатъчни, но ръководството ще търси  спонсори за до финансиране на школата.
През месец декември 2016 година със съдействието на председателя на ЗС на БФС  Велико Търново Бончо Генчев бе изготвен бюджета на клуба за 2017 година. Необходимите средства са 86 000 лева като това е минимума за поставените цели.
В детско-юношеската школа в момента участват в тренировъчния и спортно технически процес  75-деца, като общо в школата участват 97-души. Това са гарнитурите от Фубол-5, Футбол-7 и Футбол-9. От лятото на 2017 година последната гарнитура преминава възрастовата граница в гарнитурите деца и юноши младша възраст като има гарнитура от 14-деца юноши старша възраст. Тази група започва тренировъчен процес през пролетта, а от лятото на 2017 година ще участва в държавното първенство. Така общо от лятото на 2017 година футболният клуб ще има  5-детски гарнитури. За цялата екипировка на клуба са необходими около 24 000 лева, включваща официални екипи, анцузи, ранички и шуби за децата.
Осигурени са  50%  от  средствата за екипировката от спонсор, приятел на клуба и ръководството. В петък на 3-февруари пристигна и втората част от екипировката за децата от Футбол – 9. Родените през 2005 година получиха пълен комплект екипировка осигурени от президента на Корпорация „РАЗВИТИЕ” Александър Александров.

На заседанието бе взето решение клуба да организира и проведе Великденски детски футболен турнир от 8 до 12 април в Дряново и село Царева Ливада.
В турнира ще вземат участие, 16-отбора от региона и страната. Участват възрастовите групи Футбол 5 – за деца родени през 2008 година и Футбол-9 за деца родени през 2005 година.  Турнира ще се проведе в 4 групи по 4 отбора по системата „Бергер” като се обсъдиха и възможните отбори,  които ще бъдат поканени.
Организационният щаб на турнира ще търси партньорство с частния бизнес за подкрепа на детския форум в Дряново , за да може да направим един истински празник за всички деца, заявиха от ръководството на клуба.
Управителния съвет възложи на председателя на клуба Тодор Георгиев да преговаря с бизнес представители за генерален спонсор. Бюджетът за провеждане на Великденския детски футболен турнир в Дряново е 8 000 лева.
В същото време през месец април, децата на „Локомотив 1927” Дряново от Футбол – 7, родени през 2006 и 2007 година ще вземат участие в международния футболен турнир в Трявна.
Управителният съвет гласува и стартирането на подготвителния период на мъжкия представителен отбор. Първата тренировка ще  проведе на 13.02.2017 година от 16:00 часа на стадион „Локомотив” в Дряново. Обсъдени и одобрени бяха датите и съперниците за контролните срещи при мъжете, като се очакват потвърждения и доуточнения, като контролните срещи ще бъдат обявени в кабелна телевизия „БОРЯНА”, на официалната фейсбук страница на ФК „Локомотив 1927”  Дряново, вестника Дряново Нюз и сайта Dryanovo.net.
Гласувано бе преразпределение на треньорския щаб на клуба, като групата на Футбол-5 децата родени 2008 и 2009 година ще бъде водена от Пламен Обрешков, Футбол-7 децата родени през 2006-2007 година от Пламен Обрешков, а Футбол-9 децата родени през 2005 година ще бъдат водени от треньора Иван Василев, юношеската възраст на клуба  ще бъдат водени от Иван Шипкалиев.
Обсъдена бе и националната кампания за събиране на средства за закупуване на клубен автобус . Кампанията протича позитивно и активно се събират средства, като ръководството на клуба благодари на всички, които станаха съпричастни в инициативата. Надяваме се все повече съграждани и спонсори да се включат в кампанията.    Успешната кампания ще допринесе за подпомагане на нуждите не само на футболния клуб, а на всички спортни клубове и други институции.