По инициатива на БКА-ИКО България с председател световния шампион – Шихан Емил Костов, в Кранево се проведе 4-тият зимен семинар по киокушин карате.

Лагерът се организира за втора година в спортната база на хотел „АКВА ЛАЙФ“ на 20 км от Варна. Характерното за него бе, че за 1-ви път той бе проведен под инструктажа на международни инструктори, което всъщност е традиция за летните лагери на БКА.

За всички участници бе чест, семинарът, който продължи три дни, да се води от световния шампион на без-категории, шампион на Япония, европейски шампион и успешно защитил 100 боя – Тариел Николеишвили, придружен от своя треньор Сенсей Карен Гядукян.

По време на двуразовите тренировки руският боец и неговия треньор наблегнаха на кумите подготовката, където двамата споделиха своя огромен опит. Самият абсолютен шампион участваше по време на спарингите редом с нашите каратеки, създавайки невероятна атмосфера.

За изненада на всички Сенсей Карен Гядукян и Сенпай Тариел Николеишвили раздадоха на последната тренировка поощрителни награди на най-старателно трениращите по време на целия Семинар. Това бе допълнителен стимул за всички участници в лагера.

Състоя се сьщо така съдийски курс, който беше воден и изпити за повишаване на степени.

Специално за състезателите, които бяха преобладавщи на това мероприятрие, Лагерът бе отлична подготовка за предстоящото на 18-ти и 19-ти Февруари – първенство в Москва, Русия, Държавно Първенство за деца до 13г. вкл. на 12-ти март в гр. Бургас, както и Балканско първенство за мъже, жени, юноши и девойки на категории на 18-ти март в Букурещ, Румъния.