На 19.02.2017 г. приключиха състезанията при най-малките 5-7 клас  по хандбал за момчета. Състезанието се проведе в многофункционалната спортна зала   на Първа езикова гимназия. Участваха 6 отбора, а във финалните мачове всеки защити репутацията на училището си и се представи достойно.

Крайното класиране по Хандбал 5-7 клас (момчета) за учебната 2016/2017:
1. Шампиони и при момчета  са възпитаниците на ОУ „Стоян Михайловски”
2. Среброто е за учениците от ОУ „Патриарх Евтимий”
3. Бронзът отива при учениците на ОУ „Георги Сава Раковски”

Всички деца класирали се на призовите места получиха грамота подписана от кмета на град Варна Иван Портних, медали, купи и предметни награди.
Наградите връчи главен ръководител на турнира Руси Йовков и главния съдия Иван Иванов.
Класиралите се на първо и второ място, ще участват в областния турнир по хандбал на пролет.

 С изиграването на спорта хандбал приключва първият етап от ученическите игри. През месец март следват състезанията от областния кръг.

Но с това не приключват изявите за ученици, като в изпълнение на целите на Община Варна и ММС за развитие и популяризиране на детско–юношеския и масов спорт Дирекция „Спорт“, планира провеждане на състезания „Ученическа купа Варна“, които да стимулират двигателната активност сред учениците, чрез предоставяне на възможност за организирана изява на ученици и учители в различни видове спорт и през вторият учебен срок.

До момента заявки са подали 38 училища от Варна и две от областта. Всяко училище трябва да се включи поне в три вида спорт от общо шест /мини футбол, стрийтбаскет 3х3, волейбол, лека атлетика, шахмат, тенис на маса/ в различни възрастови групи.

Състезанията стартират този уикенд с турнира по тенис на маса, който ще се състои в Юнашки салон за възраст III-VII клас и VIII-XII клас, съответно на 25 и 26 февруари  от 09.00 часа.