Екипът на McLaren представи новия си болид във Формула 1 McLaren-Honda MCL32. Церемонията бе в базата на тима в Уокинг. Колата е с нови цветове. За разлика от миналата година, когато болидът беше черен, сега той е оранжев в предната част или, както го определят tarocco orange. Освен това е с по малко черно и бяло в предната си част. Оранжевият цвят на новия McLaren е завръщане към корените на тима.

Колата е с много интересно оформление на носа, изрязан както при повечето нови болиди, а под него са разположени 4 елемента, които служат за насочване на въздушната струя под носа и отвеждането им към задната част. Налична е и характерната за тази година перка на акула. MCL32 е еволюционна крачка напред спрямо двата предходни болида MP4-30 и MP4-31, но заради новите правила, всяка част от него е претърпяла промяна.

Двигателят на колата е от последното поколение Honda RA617H. Той е V6 с обем от 1,6 л, с турбо и с ERS. Задвижващата система е с намалена маса и понижен център на тежестта, за да бъде подобрен балансът на колата. Силовият агрегат е монтиран в MCL32 за сезон 2017. Спортният шеф на Honda за Формула 1 Юсуке Хасегава каза, че задвижващата система е променена драстично, за да може колата да е по-лесна за каране. Honda ще доставя мотори на тима за 3-а поредна година. Колата за новия сезон е изключително елегантна, но и агресивна, снабдена с последното поколение задвижваща система на Honda RA617H.

Пилоти на McLaren-Honda тази година ще са Фернандо Алонсо и Щофел Вандоорн. По думите на Алонсо колата може да бъде наречена „секси“, ако е бърза на пистата. А дали това ще е така, предстои да видим. Тестовете започват от понеделник 27 февруари и ще бъдат до 2 март. Алонсо заяви: „Не искам да обещавам нищо на феновете. Просто трябва да работим здраво в тестовете и през целия сезон след това. Разбира се искаме да сме шампиони.”
Състезателният директор на McLaren Ерик Булие заяви: „По колата има някои умни решения, но не можем да обещаем нищо като конкретни класирания в шампионата. Шасито е изключително добре балансирано, а инженерните детайли на колата наистина ме впечатляват.”

За Honda
Honda е сред водещите в света производители на продукти за предвижване с широкото си портфолио от автомобили, мотоциклети и ATV, power product-и, marine engine-и, плавателни съдове и най-новият лек джет – HondaJet.

Бултрако АД
Бултрако АД и неговите дъщерни компании Бултрако Моторс АД – София, Пловдив и Варна, са специализирани във внос и дистрибуция на автомобили и мотоциклети Honda вече 25 години. Като единствен оторизиран представител на марката за страната, компаниите предлагат пълната гама от автомобили, мотоциклети и ATV на физически и юридически лица, крайни клиенти.

За Астреко Холдинг
Астреко е група компании с основна дейност в автомобилния бранш – внос и дистрибуция на моторни превозни средства. Нашата цел е чрез представяните продукти да подпомогнем в максимална степен опазването на околната среда и здравето на хората, както и да улесним и оптимизираме тяхната мобилност.