Община Варна, дирекция „Спорт“ отново организира детски спортен празник „Бързи и сръчни“. Този път в спортната проява участие ще вземат над 160 деца от ІV клас на възраст 9-10 години от 16 училища от град Варна. Състезанието се явява втори кръг от започналата през есента на 2016 г. лига „Бързи и сръчни“.

Състезанието ще се проведе на 7 март /вторник/ от 15.00 до 16.30 часа в многофункционална спортна зала наПърва езикова гимназия и има за цел да популяризира активния и здравословен начин на живот сред малките учениците.

Проявите от втори кръг на спортен празник „Бързи и сръчни“ за III, II, I клас ще се състоят съответно на 23, 28 март и 4 април, отново залата на Първа ЕГ.

През месеците април и май е заложен и финалният трети кръг, в които ще бъде излъчен и комплексен победител между училищата за всяка възраст по отделно, а за всички състезатели ще участват в теглене на томбола с много предметни награди.

 Инициативата спортен празник „Бързи и сръчни“ е дългосрочна и насочена към развитие на двигателни и социални умения на учениците чрез спортни активности, поднесени по забавен за тях начин, като са предвидени много награди за участниците и победителите.

         Организацията на проявата се осъществява от Дирекция „Спорт“ при Община Варна с подкрепата на РУО – Варна.

Представителните отбори на училищата, които се включват в състезанието, се състоят от 5 момчета и 5 момичета от ІV клас, които трябва да преминат по най-бързия начин по състезателно трасе включващо: спринт, слалом, провиране, прескок, шут с топка във врата и обратно.

          Втори кръг по шахмат „Ученическа Купа Варна“ за IIV клас

На 12 март /неделя/ от 14.00 часа в зала Юнашки салон ще се проведе втори кръг от шахматния турнир за „Ученическа купа Варна“ за възрастова група 1-4 клас. Заявка за участие са подали 7 отбора при момчета и 5 при момичета или колко 40 деца.

 Правилника дава право в турнира да вземат участие 4 момчета и 3 момичета във всеки отбор. След приключването на финалния кръг през месец април ще бъде определен и комплексен победител.