Утре /22.03.2017 г./ от 10.00 часа в залата на СК „Локомотив“ ще се проведе турнир по лека атлетика за III-IV клас, който е втори кръг в този спорт. Заявки са подали 16 училища при момчетата и 14 при момичетата или около 250 варненски деца.

Надпреварата за по-малките ученици I-II клас е предвидена за 5 април /сряда/ отново в 10.00 часа.

Ø  Състезателните дисциплини са:

–     50 м. гладко бягане

–    200 м. гладко бягане

–     Дълъг скок от място

–     Хвърляне на малка плътна топка – възрастова група I-II клас момичета и момичета

–     Хвърляне на малка плътна топка – възрастова група III-IV клас момичета

–     Хвърляне на плътна топка 2 кг. – възрастова група III-IV клас момчета

–     Щафета

Отборите се разделят на две или три станции, като по този начин могат да се правят няколко дисциплини едновременно.

На 23 март в залата на Първа ЕГ ще се състои втори кръг от спортния празник „Бързи и сръчни“ за III клас. Очакват се над 100 деца да премерят сили по трасето включващо спринт, слалом между конуси, провиране, прескок, шут с топка във врата и обратно. Отборите се състоят от 5 момчета и 5 момичета.

През настоящата година дирекция „Спорт“ към Община Варна организира провеждането на „Ученическа купа Варна“. Състезанията целят да стимулират двигателната активност сред учениците, като им се предостави възможността и през втория учебен срок за организирана изява в различни видове спорт. „Ученическа купа Варна“ е част от поставените целите на Община Варна и ММС за развитие и популяризиране на спорта в града. За отборите с най-добро класиране са предвидени предметни награди, осигурени от Община Варна.

Пълната програма на състезанията може да бъде намерена на адрес: www.varnanamladite.com .